Сандерс випередив інших кандидатів від демократів

Сенатор-демократ Берні Сандерс, який називає себе “демократичним соціалістом” і представляє ліве крило Демократичної партії, виривається вперед серед інших кандидатів у президенти від демократів. На це вказують останні опитування громадської думки у США.

За результатами опитування Morning Consult, 29% демократичних виборців віддають перевагу Сандерсу. Для порівняння екс-віце-президент США Джо Байден має 19% підтримки, пише Голос Америки.

Натомість опитування Yahoo News/YouGov вказує, що Сандерс впевнено переміг би будь-кого з інших кандидатів від Демократичної партії у змаганні один на один. Наприклад, вказує це опитування, Сандерс переміг би Джо Байдена із відривом у 4 пункти (48% до 44%), а сенаторку Елізабет Воррен із відривом у лише 2 пункти (44% до 42%).

Між тим президент США Дональд Трамп у п’ятницю заявив у Twitter, що Демократична партія не дасть Сандерсу офіційну номінацію.

“І знову це відбувається із Божевільним Берні (президент США часто використовує образливі прізвиська щодо своїх політичних конкурентів – прим. ГА), як і минулого разу, але у ще більш відкритий спосіб. Вони відбирають у нього номінацію від Демократичної партії, і він нічого не може з цим зробити. Корумпована система! “, – заявив президент США.

Попри популярність Сандерса серед частини виборців, у ЗМІ США поширені тези, що він сповідує надто ліві погляди, щоб мати шанси перемогти Трампа на президентських виборах.

Колишній радник Барака Обами Девід Аксельрод у відповідь на заяву Трампа відзначив, що президент показав, як планує атакувати Демократичну партію у майбутньому.

“Очевидно, яку гру затіяв Дональд Трамп: він хоче розколоти демократів у разі, якщо Берні Сандерс не отримає номінацію. А якщо той її отримає, він атакуватиме Берні, як небезпечного соціаліста”, – твітує Аксельрод.