В США заявили, що Росії не вдасться завершити будівництво “Північного потоку-2”

Міністр енергетики США Ден Бруйетт впевнений в тому, що Росії не вдасться самостійно завершити будівництво газопроводу “Північний потік-2”.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, що Росія намагається самостійно добудувати газопровід і тим самим обійти санкції США, Бруйетт сказав: “Вони не зможуть”.

За його словами, “Газпром” зіткнувся зовсім не з короткою затримкою при будівництві.

“Це буде дуже тривала затримка, оскільки у Росії немає відповідних технологій”, – заявив міністр на полях конференції з безпеки в Мюнхені.

“Якщо вони зможуть розробити технології, то ми побачимо, що відбудеться. Але не думаю, що це настільки просто, як сказати:”ми майже у мети, залишилося тільки все закінчити”, – додав Бруйетт.

Як повідомлялося раніше, в Німеччині вивчають запит щодо виведення “Північного потоку-2” з-під Газової директиви ЄС.

Нагадаємо, 21 грудня президент США Дональд Трамп підписав щорічний оборонний бюджет США, що передбачає санкції проти російських газопроводів “Північний потік-2” та “ТуркСтрім”.

Сенат США у вівторок, 17 грудня, схвалив закон про оборонний бюджет, який містить положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва “Північного потоку-2”. Минулого тижня проєкт закону схвалила нижня палата Конгресу США.

У Кремлі заявили, що санкції США є порушенням міжнародного права, але вони не зупинять побудову “Північного потоку-2”.

Північний потік-2 – газопровід з Росії до Німеччини через Балтійське море довжиною понад 1200 км. На початку жовтня в Газпромі повідомляли, що будівництво завершено на 83%. Запуск газопроводу планувався на кінець 2019 року.

У Нафтогазі неодноразово заявляли, що Північний потік-2 – політичний проєкт, мета якого в тому, щоб знизити обсяги транзиту російського газу в країни ЄС через територію України.