Міністр оборони США заявив, що Китай очолює перелік найбільш грізних потенційних супротивників Пентагону

Міністр оборони США Марк Еспер заявив, що Китай очолює перелік найбільш грізних потенційних супротивників Пентагону.

Виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, Еспер сказав, що Китай являє собою найбільшу загрозу Заходу, перевершуючи за небезпекою інших супротивників таких як Росія, «держави-вигнанці», включно з Північною Кореєю та Іраном, а також екстремістськими угрупованнями.

«Фактично, під владою голови Сі Китайська комуністична партія все швидше і далі рухається у невірному напрямі. Більше внутрішніх репресій, більше хижацьких економічним практик, більше засилля влади і, що турбує мене особливо, більш агресивна військова доктрина », – зазначив Еспер.

Міністр оборони США, як повідомляє журналіст CNN Джош Рогін, також відзначив, що економічний успіх Китаю побудований на крадіжках, шпигунстві та експлуатації відкритих суспільств.

Глава МЗС Китаю Ван І, який також присутній на Мюнхенській конференції, назвав звинувачення США на адресу Китаю «брехливими».

«Корінна причина всіх цих проблем і питань полягає у тому, що США не хочуть бачити швидкий розвиток і модернізацію Китаю, і найменше вони хочуть прийняти успішність соціалістичної країни», – заявив Ван І.