Саакашвілі: Те, що зараз Путін робить, звичайно, схоже на Грузію

Про це Голова Одеської обласної державної адміністрації Михеїл Саакашвілі заявив в прямому ефірі на “112” каналі.

“Те, що зараз Путін робить, звичайно, схоже на Грузію. Що є паралельного – він каже, що напад на російських військових, на російський контингент, і вони змушені реагувати та діяти. Але я хочу сказати, що, звичайно, вони це використовують як привід, але одночасно у мене таке відчуття, що він просто торгується, Путін торгується. Путін маневрує, Путін робить такі рухи, щоб створити відчуття загрози, загрози прямого нападу війська і прориву, припустимо, коридору на Крим”, – сказав Саакашвілі.

Він висловив думку про те, що Путін шантажує, торгується,і хоче змусити західних партнерів України піти на які ще поступки.

“Натиснути на Україну, натиснути на політичне керівництво країни, тому, в цьому сенсі, нам потрібно бути особливо пильними. Тут мова йде про те, щоб змусити легалізувати влади на Донбасі, змусити інтерпретувати мінські угоди, ті пункти, які не уточнені на користь Росії, і для цього використовувати західних партнерів. Росія розраховує на те, що Захід втомився, якимось частинам Заходу хотілося б зняти санкції. Тому, мені здається, що останній виток цієї напруженості, він більше розрахований на дипломатичний маневр”, – підкреслив Голова Одеської ОДА.

Саакашвілі зазначає, що західні політики на абсолютно аморальні угоди з Путіном.

“Звичайно, мова не про всіх, але про частину з них. Для того, щоб якимось чином умиротворити агресора, якимось чином зняти напруженість, і вони вважатимуть це своїм успіхом, якщо за рахунок таких аморальних поступок вони зможуть на час купити Путіна, щоб він на деякий час заспокоївся”, – сказав Саакашвілі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.