Сивохо анонсував запуск платформи «примирення і єдності» Києва з Донбасом

Радник секретаря РНБО Сергій Сивохо анонсував запуск платформи «Національної платформи примирення і єдності», мета якої «наводити мости» між вільною і окупованою територіями України.

«Будь-який мирний процес починається з діалогу. Ми допоможемо людям по обидва боки лінії зіткнення слухати і чути. Вже багато зроблено. Але ще більше роботи попереду. 19 лютого – старт Національної платформи примирення і єдності. Наше завдання – «наводити мости», – написав Сивохо у фейсбуці, передає Радіо Свобода.

Він прикріпив до свого допису відеоролик, в якому заявив, що «завдання визначені» і починається робота.

Єдині переговори, які офіційний Київ веде з представниками незаконних збройних угруповань окупованого Донбасу, підтримуваних Кремлем, відбуваються винятково в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.