У Києві з квітня вводять е-квиток

У Києві, починаючи з 1 квітня, для оплати проїзду в метро і на п’яти видах наземного громадського транспорту почне діяти єдиний електронний квиток.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, єдиним е-квитком можна буде оплатити поїздку в метро, ​​автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці.

“Кожен пасажир, виходячи з необхідної йому кількості поїздок на місяць, може не тільки контролювати власні транспортні витрати, а й економити на вартості кожної поїздки”, – сказано в повідомленні.

У КМДА також повідомили, що розробили нову лінійку проїзних квитків, яка передбачає фіксовану кількість поїздок на всіх видах громадського транспорту протягом місяця, в залежності від потреб пасажира. При цьому тариф залишається на рівні 8 гривень за одну поїздку.

Таким чином, будуть діяти проїзні на 46, 62, 92 і 124 поїздки на місяць вартістю 290 грн, 390 грн, 575 грн і 770 гривень. Можна буде також придбати “безлімітні” проїзні вартістю 1300 грн.

Якщо пасажир користується метро і тролейбусом двічі в день протягом 21 робочого дня в місяць, він здійснює 84 оплати за проїзд – і в цьому випадку йому вигідніше придбати проїзний квиток на 92 поїздки, де вартість однієї поїздки буде 6,25 грн а не 8 грн.

Київська держадміністрація також вводить “туристичний” проїзний. Він буде діяти 24, 48 і 72 годин з моменту активації. Його вартість – 100, 150 і 200 гривень відповідно.

Також у Києві будуть діяти картки Kyiv Smart Card з можливістю поповнення до 50 поїздок. Цією карткою також можна користуватися на всіх видах громадського транспорту.

Куплені до 31 березня 2020 року пластикові безконтактні карти, що діють виключно в метро, ​​будуть дійсні ще рівно рік – до 31 березня 2021 року.

“Діджиталізація оплати проїзду дозволяє місту знати точну кількість пасажирів. Наприклад, завдяки електронним квитком ми знаємо, що громадським транспортом щодня користуються близько 400 тис. пільгових пасажирів і 300 тис. власників Kyiv Smart Card”, – зазначив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.