Комітет ВР розглянув постанову про звільнення Ситника

Правоохоронний комітет Верховної Ради рекомендував винести постанову про звільнення директора НАБУ Артема Ситника на розсуд парламенту.

Джерело: Twitter ЦПК

“Правоохоронний комітет Ради несподівано розглянув незаконну постанову про звільнення директора НАБУ Артема Ситника.

Депутати рекомендували профільному регламентному комітету запропонувати винести цю постанову на розсуд Верховної Ради”.

 Голова комітету Денис Монастирський, заявив, що вважає постанову незаконною, але запропонував залишити це питання на розсуд Ради.

Питання постанови підняв на засіданні комітету 19 лютого депутат від “Слуги народу” Максим Бужанський та депутат від ОПЗЖ Ілля Кива.

7 лютого у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про звільнення глави Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. На думку його ініціаторів, НАБУ не може очолювати особа з корупційним досвідом.

Ситник вважає, що за збором у Верховній Раді підписів за його відставку стоять олігарх Ігор Коломойський і глава МВС Арсен Аваков, який “жадає помсти” за історію з рюкзаками від сина міністра внутрішніх справ.

Як повідомили ІА Центр новин джерела у дипломатичних колах, звільнення директора НАБУ Артема Ситника “поставить крапку в безвізі України з ЄС”.

“Якщо Зеленський (президент України Володимир Зеленський) хоче звільнити Ситника, то це означатиме, що боротьба з корупцією в Україні закінчилась. Якщо це станеться, будемо рекомендувати переглянути безвізовий режим з Україною”, – сказав дипломат.