Трамп має намір звільнити ряд нелояльних йому співробітників адміністрації

Президент США Дональд Трамп розраховує скоротити штат співробітників своєї адміністрації, зробивши ставку на тих, хто довів свою вірність йому.

Про це повідомила в понеділок телекомпанія CNN з посиланням на джерела.

У неділю інформаційний портал Axios повідомив про те, що представники Білого дому і союзники президента-республіканця останні 18 місяців становили докладні списки нелояльних Трампу посадових осіб, яких необхідно було замінити на тих, хто підтримує главу держави. Трамп, згідно з даними порталу, отримав і прочитав цей перелік.

Джерела CNN в свою чергу відзначають, що недавно американський лідер в приватних розмовах вказував на те, що має намір скоротити число співробітників адміністрації. При цьому, вказує телекомпанія, він виявив бажання позбутися в першу чергу від тих, хто потрапив в зазначені списки. На думку Трампа, чим більше людей мають доступ до важливої ​​інформації, тим вищий ризик її можливого витоку.

Axios повідомляв, що серед інших в список нелояльних президентові співробітників Держдепартаменту входив нинішній посол США в Москві Джон Салліван, який раніше обіймав посаду першого заступника держсекретаря. Крім того, до переліку включений і заступник держсекретаря США з політичних справ Девід Хейл. В інший перелік потрапила Джессі Лью, яку Трамп перед цим висунув кандидатом на пост заступника міністра фінансів з питань тероризму та фінансових злочинів, що відповідає за американські санкції. Незважаючи на рекомендації керівника фінансового відомства Стівена Мнучіна, Трамп в результаті відкликав її кандидатуру.