В Україні створять Технологічний нафтогазовий хаб

Для залучення сучасних технологій і інновацій в Україні створять Технологічний нафтогазовий хаб.

Про це повідомив в середу, 26 лютого, гендиректор компанії ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров на конференції Ukrainian Energy Forum.

В Украине создадут Технологический нефтегазовый хаб

Він зазначив, що нафтогазова галузь України гостро потребує сучасних технологій. “Нам потрібна якісна основа для підготовки до технологічних проривів як в дорозвідці і інтенсифікації діючих родовищ, так і в залученні новітніх технологій для важкодоступних запасів і розробки морського шельфу, яких в Україні в принципі немає. Саме з цією метою ДТЕК Нафтогаз розпочав реалізацію масштабного національного проекту – створення Технологічного нафтогазового хаба, який сформує нові тенденції розвитку галузі”, – заявив Щуров.

За його словами, хаб повинен стати ефективним інструментом для залучення в Україну нових технологій. Також з його допомогою будуть вирішуватися складні кейси газодобувних компаній для збільшення видобутку природного газу.

Учасниками Технологічного хаба стануть видобувні і сервісні компанії, наукові локальні і міжнародні інституції, стартапи.

Стратегічними партнерами в цьому питанні ініціатори проекту бачать уряд і освітній сектор.

“Саме це стане рушійною конкурентоспроможною силою для країни і забезпечить досягнення енергетичної незалежності України”, – додав Щуров.