ФРН виділить на гуманітарну допомогу Україні додатково 4 мільйони євро

Уряд Німеччини збільшує фінансову підтримку гуманітарної діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні.

Як наголошується в повідомленні, розміщеному 27 лютого на сайті МЗС ФРН, в 2020 році додатково до вже обіцяних 2 млн євро буде виділено ще 4 млн євро. Крім того, в 2021 році Берлін планує виділити на ці цілі ще 2 млн євро.

Протягом 2019-2021 років Німеччина профінансує гуманітарну діяльність МКЧХ в Україні на 12,3 млн євро.

У заяві, зокрема зазначається, що ці кошти підуть на гуманітарний проект МКЧХ на сході України, де заходи комітету стали значним внеском у подолання наслідків конфлікту, що триває.

“Вони приносять користь людям, постраждалим від конфлікту з обох боків лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях”, – відзначили в МЗС Німеччини.

Одним з основних напрямків є забезпечення населення чистою питною водою. Крім того, мова йде про медичне обслуговування населення, закупівлі та розподіл медикаментів, постачанні продуктами харчування і предметами гігієни, підготовці медичного персоналу, пошуку зниклих без вести і возз’єднання сімей, інформуванні про мінну небезпеку та інших гуманітарних проектах.

Наприклад, як зазначається в звіті МКЧХ, тільки в 2019 році 850 тисяч осіб по обидва боки лінії розмежування були забезпечені чистою водою завдяки відновленню інфраструктури і матеріалами, переданими для ремонту системи водопостачання. Зокрема МКЧХ надав 22 км труб, 63 насоси, 4500 літрів палива для проведення ремонтних робіт. Жителям Докучаєвська було доставлено 4100 літрів питної води.