Радбез ООН проведе екстрене засідання щодо ситуації в Ідліб

Рада безпеки ООН проведе екстрене засідання у зв’язку із загостренням обстановки в сирійській провінції Ідліб. Про це повідомляє Анадолу в п’ятницю, 28 лютого.

За даними дипломатичних джерел, ініціаторами наради виступили США, Великобританія, Німеччина, Франція, Бельгія, Естонія і Домініканська республіка.

Засідання розпочнеться о 23:00 за київським часом.

Відзначимо, що МЗС Великобританії на своєму сайті підтвердив інформацію про проведення засідання Радбезу ООН. Глава відомства Домінік Рааб засудив останні авіаудари армії президента Сирії Башара Асада та російських військ в Ідлібі, в результаті яких загинули 33 турецьких військовослужбовців.

“Немає ніякого виправдання такій зневазі міжнародним правом або елементарної людської порядності. Спираючись на нові санкції, оголошені раніше в цьому місяці, ми будемо працювати з нашими міжнародними партнерами, щоб ще більше закрутити цей гвинт, поки ці злочини не припиняться”, – зазначив міністр .

Як відомо, після загибелі турецьких військових в Ідлібі, по військам Асада були нанесені масовані удари. За даними Анкари, авіація і артилерія вразили в Ідлібі понад 200 цілей урядових військ, знищивши п’ять вертольотів, 23 танка, 10 бронемашин, 23 одиниці артилерійського озброєння, два комплекси ППО і “нейтралізувавши 309 військових”.

У Міноборони РФ заявили, що сирійські війська обстріляли турецький конвой, оскільки він знаходився серед наступаючих бойовиків. У відомстві також запевнили, що ВКС РФ не брала участі в атаці.

Україна підтримала позицію НАТО і засудила дії влади Сирії і Росії в Ідлібі.