Головний приз “Берлінале” отримала іранська стрічка “Зла не існує”

Кращим фільмом 70-го Берлінського кінофестивалю стала картина “Зла не існує” іранського режисера Мохаммеда Расулофа.

Золотого ведмедя отримала іранська актриса Бейран Расулоф, оскільки режисеру заборонений виїзд з країни

У суботу, 29 лютого, журі нагородило її “Золотим ведмедем”. Фільм розповідає чотири історії, які стосуються теми смертної кари в Ірані. Режисер не зміг бути присутнім на церемонії, оскільки з 2017 року йому заборонено залишати країну з політичних причин, передає DW.

“Срібного ведмедя” отримала стрічка “Ніколи, рідко, іноді, завжди” американської режисерки Елайзи Хіттман. В картині йдеться про дівчину-підлітка, яка змушена відправитися з Пенсильванії в Нью-Йорк, щоб потай від батьків зробити аборт.

За кращу режисуру “Срібним ведмедем” був нагороджений корейський режисер Хон Сан Су за картину “Жінка, яка втекла”. А за найкращий сценарій нагороду отримали автори фільму “Погані казки” Даміано і Фабіо Роберто Д’Інноченцо.

Кращими актором було визнано італійця Еліо Германо за роль живописця у фільмі Джорджо Дірітті “Я хотів сховатися”. А кращою акторкою – німкеню Паулу Бер (Paula Beer) за роль Ундіни в однойменному фільмі Крістіана Петцольда (Christian Petzold).

Приз за художній внесок отримав німецький оператор фільма “Дау. Наташа” російського режисера Іллі Хржановського – Юрґен Юрґес (Jürgen Jürges).