“Епіцентр К” вводить у продаж марлеві пов’язки через дефіцит медичних масок

“Епіцентр К” вводить у продаж марлеві пов’язки через дефіцит медичних масок, “Ашан” також відзначає зростання попиту на крупи.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”

“Справді, наразі ажіотажний попит на медичні маски. Вони виготовляються виключно за межами України, тому їх імпорт був тимчасово призупинено через підвищений попит на продукцію у виробників.

Зараз готуємо до введення в асортимент багаторазові марлеві пов’язки від українського виробника “Укрмедтекстиль”, але їх виробництво не може забезпечити весь підвищений попит через те, що пов’язки шиються вручну”, – повідомила прес-служба мережі.

У компанії також констатували зростання попиту на антисептики, проте проблем із постачаннями цієї групи товарів не спостерігається.

“Ажіотаж також значно вплинув на попит на дезінфектор. Товарні запаси антисептиків у ТЦ “Епіцентр” збільшено, проблем із постачаннями немає”, – зазначили в “Епіцентр К”.

У прес-службі мережі “Ашан”, крім масок і антисептиків, констатували зростання попиту на крупи, також зріс продаж цибулі, часнику та цитрусових.

“Ажіотаж справді є, але не такий високий, як в аптеках, наприклад. Дефіциту товару в нас поки що не спостерігається. Ми збільшуємо запаси масок на складах супермаркетів.

Але в лютому, в традиційний період зростання сезонних захворювань, збільшуємо закупівлю масок, тому в нас поки що є достатні обсяги залишків цього товару на складах”, – повідомили в прес-службі “Ашану”.

Водночас рітейлер допускає можливість виникнення проблем у разі замовлення нових партій масок.

“Замовлення нових партій товару справді може бути проблематичним у зв’язку з ситуацією на ринку”, – констатували в компанії.