Сенат США схвалив виділення $8,3 мільярда на боротьбу з коронавірусом

Сенат США схвалив законопроект щодо виділення 8,3 мільярда доларів на боротьбу з коронавірусом, документ направляється на підпис президенту Дональду Трампу, випливає з підсумків голосування.

На підтримку виділення коштів висловилася переважна більшість сенаторів – 96, і лише один голос проти. Раніше цей захід схвалила палата представників США. Як очікується, Трамп підпише даний документ.

Раніше Трамп запросив у конгресу на боротьбу в 2,5 мільярда доларів, але законодавці вирішили значно збільшити фінансування. Президент говорив, що основні зусилля по боротьбі з коронавірусом будуть робити місцева влада на рівні округів.
Кошти в 8,5 мільярда доларів будуть надані з федерального бюджету. Таким чином, загальний обсяг коштів, які в США готові витратити на боротьбу з епідемією, буде набагато вище.

До теперішнього часу в США зареєстровано близько сотні випадків коронавірусу. Очікується, що кількість хворих зростатиме, оскільки влада запроваджує широке тестування пацієнтів. До кінця тижня у лікарень в США буде можливість обстежити на коронавірус до 400 тисяч осіб. Від вірусу вже загинуло 11 осіб.