На кордоні з Польщею виявили “сіру схему” ввезення товарів в Україну

“Сіру схему” ввезення товарів в Україну виявили прикордонники на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

“Нещодавно одній з оборудок завадили на кордоні з Польщею. Підозру прикордонників Мостиського загону викликала вантажівка з понад 13 тоннами вантажу, заявлена вартість якого, що ввозилась в Україну, складала не повних 40 тисяч доларів. До того ж у охоронців кордону вже була завчасна інформація про можливе незаконне переміщення товарів”, — йдеться у повідомленні.

За даними прикордонників, щоб викрити схему та підтвердити невідповідність заявленої вартості прикордонники ініціювали спільно з працівниками митниці поглиблений огляд вказаного транспортного засобу. Після чого автомобіль повністю розвантажили та перерахували тисячі одиниць товару.

“… у переліку виявлених порушень і невідповідність товаро-супровідним документам, і перевищення кількості задекларованих товарів, та найголовніше — більшість товарів високої якості, від іменитих світових виробників, значаться у товаросупровідних документах під іншою країною походження і значно нижчої якості”, — йдеться у повідомленні.

Для прикладу, заявлена вартість велосипедів, які також були серед товарів у цій вантажівці — лише трохи більше 100 доларів за одиницю. Насправді ж реальна вартість різних моделей цього відомого виробника коливається від 600 до 2000 євро, відзначили прикордонники.

Загалом фактична вартість товару, що переміщувався може сягати близько 350 000 євро, а це аж ніяк не та сума, яку було вказано у документах, повідомили у ДПСУ.

Про викрите порушення прикордонники інформуватимуть підрозділи прокуратури з метою здійснення подальшої перевірки, центральні органи ДФС України, щодо можливого ухилення від податку на прибуток, адже автівка мала розмитнюватися всередині країни, а також ініціюватимуть отримання даних від взаємодіючих структур країн ЄС про вартість поставки товарів.