ДБР провело слідчий експеримент у справі розстрілів на Інститутській

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань провели слідчий експеримент у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів та організації умисних вбивств протестувальників 20 лютого 2014 року.

Як повідомила прес-служба ДБР, 11 березня 2020 року відбулися слідчі дії на вулиці Інститутскій у місті Києві. Мета експерименту – встановлення найбільш імовірного сектору, з якого були здійснені постріли у потерпілого учасника Майдану працівниками правоохоронних органів з наявної у них нарізної табельної вогнепальної зброї.

Для підтвердження даних, отриманих під час слідчого експерименту, будуть призначені комплексні балістична та судово-медична експертизи спеціалістами Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та Київського міського клінічного бюро судово-медичних експертиз.

Також в найближчі дні будуть проведені додаткові слідчі експерименти за участі потерпілих осіб та свідків на Майдані Незалежності, вулицях Інститутській та Хрещатик у м. Києві.

ДБР активізувало роботу із завершення всіх слідчих дій для перевірки і уточнення відомостей та встановлення обставин вчинення кримінальних правопорушень під час Революції Гідності.