У Єгипті з 26 березня вводиться комендантська година

Влада Єгипту в рамках боротьби з новим коронавірусом прийняли рішення ввести в країні комендантську годину.

Про це оголосив у вівторок в Каїрі прем’єр-міністр країни Мустафа Мадбулі на прес-конференції, яку транслювало єгипетське телебачення.

“У Єгипті з завтрашнього дня вводиться заборона на пересування людей і транспорту з сьомої вечора до шостої ранку”, – вказав він, зазначивши, що на час комендантської години буде зупинений весь громадський транспорт. Торгові точки і магазини зобов’язані тепер закривати свої двері з п’ятої вечора до шостої ранку і повністю припиняти роботу по п’ятницях і суботах. Як зазначив Мадбулі, всі держустанови призупиняють на два тижні надання послуг населенню. Виняток в рамках озвучених обмежень буде зроблено для лікарень і медичних центрів.

На період в два тижні закриваються всі кафе, ресторани і розважальні заклади. Крім того, за словами глави Кабміну, на додаткові 15 днів з 31 березня вирішено залишити закритими всі школи та інші навчальні заклади.

Раніше у вівторок президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі повідомив, що доручив уряду і відповідним органам виконавчої влади зробити необхідні кроки для розробки додаткових профілактичних заходів для боротьби з вірусом. “Я глибоко впевнений, що єгипетський народ відгукнеться на ці заходи, щоб убезпечити нашу улюблену батьківщину”, – вказав він.