Компанію Інтерпайп очікує скорочення виробництва і продажів у другому – третьому кварталі 2020 року

Генеральній директор компанії Інтерпайп Фаді Храйбе заявив, що компанія очікує скорочення виробництва і продажів у другому – третьому кварталі 2020 року.

Про це повідомляється у прес-релізі компанії"Интерпайп НТЗ" в 2019г нарастил прибыль в 3,5 раза

За його словами серед основних факторів зниження світових цін на нафту. “У березні ціни впали до мінімальних значень за останні 17 років, досягнувши $24-27 за барель. При такій ціні, видобуток у США стає нерентабельною. Нафтовидобувні компанії консервують свердловини, зупиняють видобуток. Результат – істотне зниження споживання труб. Щоб залишитися на падаючому ринку важлива конкурентна ціна, але і тут ми програємо – наша продукція обкладається 32% митом”, заявив Храйбе.

Також низькі ціни на нафту негативно впливають і на обсяги споживання труб на Близькому Сході. Багато споживачів вже повідомляють про перенесення тендерів на більш пізній термін, не підтверджують обсяги у другому півріччі.

На думку гендиректора Інтерпайпу не менш значимим фактором є скорочення споживання труб на внутрішньому ринку. “Державна компанія “Укргазвидобування” повністю згорнула програму нарощування видобутку газу 20/20. УГД не виконала контрактні зобов’язання навіть за тендерами 2019 року, частина виробленої для держкомпанії продукції як і раніше лежить у нас на складах”, – зазначив він.
 

Коронавірус на його думку також є таким чинником: більшість європейських автобудівників вже оголосили про призупинення виробництва на невизначений час, зупинені та інші промислові підприємства, заморожені будівництва. “На цьому тлі ми очікуємо зниження європейського ВВП. І як наслідок – зниження споживання лінійних труб”, резюмував Храйбе.