Україна дозволила разову посадку літака з українцями зі США

Літак з українцями вилітає з Нью-Йорка у Київ в суботу, 28 березня. Як повідомили Голосу Америки у посольстві України у США, на спецрейс МАУ “Нью-Йорк – Київ” зареєстровано 354 пасажира, виліт запланований на 3 годину дня.

28 березня у звязку з поширенням коронавірусу, Україна закрила кордони, щоб припинити пасажирське сполучення з іншими країнами.

Українська сторона “дозволила здійснити разову посадку” для цього спеціального рейсу Міжнародних Авіаліній України, який був сформований ще тиждень тому, повідомили у посольстві.

Два дні тому, 26 березня, перший спеціальний рейс МАУ вивіз зі США до України 354 українця. Всього до українського посольства у Вашингтоні надійшло 1000 заявок з проханням виїхати зі США.

Міністерство закордонних справ України рекомендує українським громадянам, які не можуть виїхати з-за кордонону, звертатися до консульств або посольств за допомогою.

“МЗС також звертається до всіх громадян України за кордоном з проханням не купувати квитки, навіть якщо вони доступні на сайтах авіакомпаній, а розглянути можливість продовжити своє перебування в тій країні, де є можливість продовжити перебування”, – повідомляє МЗС.