«Роснафта» продала активи в Венесуелі російському уряду

Російський державний нафтовий концерн «Роснафта» оголосив про припинення діяльності у Венесуелі і продаж всіх своїх активів у цій країні.

Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій в суботу на сайті компанії.

У заяві йдеться, що «Роснафта» вирішила продати усі свої венесуельські активи компанії, яка на 100% належить уряду Росії. Назва компанії у прес-релізі не наводиться.

Спостерігачі припускають, що це рішення є спробою Москви захистити «Роснафту» від нового раунду американських санкцій, не відмовляючись при цьому від підтримки режиму Мадуро.

Днями США звинуватили президента Венесуели Ніколаса Мадуро у наркотероризмі та оголосили винагороду у 15 мільйонів доларів за його затримання.

Нагадаємо, США вже протягом тривалого часу здійснюють тиск на Росію з метою припинення усіх бізнес-операцій Москви в Венесуелі і підтримки нею режиму Ніколаса Мадуро.

Основним акціонером “Роснафти” є державний “Роснефтегаз”. Ще 19,75% акцій належить британській BP, а 18,93% – катарської QH Oil Investments LLC. Одна акція належить державі. Решта цінних паперів перебувають у вільному обігу.

У «Роснафті», яку очолює Ігор Сечин, з оточення російського президента Володимира Путіна, заявили, що «всі активи і торгові операції ПАТ” НК “Роснафта” у Венесуелі і/або пов’язані з Венесуелою будуть продані, закриті або ліквідовані».

«В результаті виконання угоди і реалізації активів ПАТ” НК “Роснефть” отримає на баланс одного з своїх 100% -х дочірніх товариств пакет власних акцій у розмірі 9,6%», – додали у компанії.