Університетський ботсад у Сімферополі закрили

З суботи, 28 березня, «з метою санітарно-епідеміологічного благополуччя населення» призупинили роботу ботанічного саду імені Миколи Багрова Кримського університету.

Такий режим триватиме до «особливого розпорядження санітарно-епідеміологічної служби Росії», сказано у табличці біля головного входу в ботсад.

Аналогічні таблички розвішані перед закритими на замок хвіртками на паркані саду біля річки Салгір, повідомляє Крим.Реалії.

У деяких жителів довколишнього «спального» масиву Сімферополя Мате Залки рішення адміністрації університету про закриття ботсаду викликало подив.

«По всьому місту проводяться сільськогосподарські ярмарки. Чи бачите, це не масове скупчення населення. А у великому парку подихати від сили парі десятків людей незагазованим повітрям тепер забороняється. Тут же немає будь-яких атракціонів, кафе, щоб люди могли якось торкатися один до одного і підхопити коронвірус», – поскаржилася кореспонденту Крим.Реалії пенсіонерка Наталія.

Раніше російський глава Криму Сергій Аксенов повідомив, що станом на ранок 29 березня у Криму не зафіксовано нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

Станом на 28 березня 2020 року на Кримському півострові зафіксовано 20 випадків зараження коронавірусною інфекцією: 15 – у Криму і 5 – у Севастополі.

27 березня в Криму схвалили рішення про тимчасове закриття ресторанів, кафе, барів, їдалень, буфетів, закусочних і інших закладів громадського харчування. Винятком залишилися обслуговування на виніс і доставка замовлень додому.

У Севастополі підтверджені перші п’ять випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, стверджує 27 березня тимчасово виконуючий обов’язки голови російського уряду Севастополя Михайло Развожаєв.

Раніше голова управління Роспотребнадзору Криму і Севастополю Наталя Пеньковська повідомила, що у Криму за минулу добу зареєстровано сім нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Таким чином загальна кількість хворих досягла 14 осіб.

Підконтрольна Росії влада Криму зобов’язала людей похилого віку (старше 65 років), а також громадян, які мають хронічні захворювання, дотримуватися режиму самоізоляції під час неробочого тижня (з 28 березня по 5 квітня).