Юрдепартамент АМКУ очолить юрист дружини партнера Зеленського з «Ліги сміху»

Переможцем конкурсу на зайняття посади директора Юридичного департаменту Антимонопольного комітету став Геннадій Яворовський. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Інформація щодо наявності інших претендентів на посаду відсутня, пишуть Наші гроші.

23 березня, у день оприлюднення антимонопольниками інформації про перемогу у конкурсі Яворовського, потенційний директор Юридичного департаменту АМКУ подав е-декларацію кандидата.

Основним місцем праці Яворовського у 2019 році зазначена будівельна фірма «Т.М.М.», З резюме дружини Яворовського, Анни, відомо, що у «Т.М.М.» Яворовський щонайменше станом на квітень 2018-го займав посаду головного радника з юридичних питань.

Власницею «Т.М.М.» є Лариса Чивуріна – дружина колишнього КВН-щика Андрія Чивуріна, з яким чинний Президент України Володимир Зеленський створив проект «Ліга Сміху» і вони є співвласниками торгової марки цього шоу.

За часів Петра Порошенка Яворовський був помічником нардепів Олександра Грановського і Василя Яніцкого (оба БПП). У січні 2018-го на той час президент Порошенко присвоїв Яворовському почесне звання «Заслуженого юриста України».

За даними «Наших грошей», у першій половині 2000-их Яворовський значився у штаті Київського ОТВ АМКУ. У подальшому працював у ряді компаній, серед яких – юридичне ТОВ ЮФ «Салком». У 2011-му «Укртранснафта» замовляла цій компанії послуги з представництва інтересів у справі про примусове стягнення боргів з офшорної компанії, пов’язаної з групою «Приват» олігарха Ігоря Коломойського. У 2016 році Яворовський був відомий як юрисконсульт апарату Всеукраїнської асоціації охорони та відтворення тваринного світу.