Джамала виступить на «домашньому Євробаченні»

Українська співачка Джамала стане учасником глобального проєкту Eurovision Home Concerts – серії онлайн-концертів учасників «Євробачення-2020», а також переможців та зірок конкурсу минулих років. За словами організаторів проєкту, ці концерти покликані згуртувати людей в Європі, підняти їм настрій і подарувати надію в непростий час.

Концерти стартують 3 квітня і проходитимуть по п’ятницях. Джамала виступить в рамках другого епізоду 10 квітня о 18:00 за Києвом. Повний склад учасників поки тримається в таємниці, але відомо, що разом із Джамалою в концерті візьмуть участь представник Нідерландів Jeangu Macrooy, учасниця від Австралії Montaigne і представниця Данії на «Євробаченні-2019» Leonora. Концерт транслюватиметься на офіційному YouTube-каналі Eurovision Song Contest, пишуть Крим реалії.

У кожному випуску беруть участь шість або сім артистів, які виконують по два номери. Наразі відомо, що Джамала заспіває «1944», з якою вона виграла «Євробачення 2016» у Стокгольмі. Друга пісня буде визначена за допомогою голосування фанів Євробачення на офіційних ресурсах в Instagram і Twitter.

Глядачам належить проголосувати за один із варіантів: «Euphoria» переможниці 2012 року шведської співачки Loreen, «Heroes» переможця 2015 року шведського співака Måns Zelmerlöw, «Amar Pelos Dois» переможця 2017 року португальського співака Salvador Sobral і «Arcade» переможця 2019 року нідерландського співака Duncan Laurence. Голосування за пісню, яку глядачі хочуть почути у виконанні Джамали, стартує 3 квітня о 10:30 за Києвом і триватиме до вечора.

У зв’язку із запровадженням карантину музична активність Джамали повністю перемістилася в Інтернет. Так, 24 березня Джамала зіграла онлайн-концерт, який транслювався на офіційних сторінках співачки в Instagram і Facebook.

Пісенний конкурс «Євробачення», який у травні цього року мав відбутися в Роттердамі, скасували через пандемію коронавірусно інфекції.