Державна шахта Південнодонбаська-1 повністю відключена від електропостачання

Державна шахта Південнодонбаська-1 в місті Вугледар повністю відключена від електропостачання через борги.

Про це в п’ятницю, 3 квітня, на прес-конференції сказав директор департаменту розвитку базових галузей промисловості в Донецькій облдержадміністрації Артем Литвинов.
“Вчора о 16:00 була повністю знеструмлена шахта Південнодонбаська-1 у зв’язку з невиконанням графіка погашення заборгованості перед оператором системи розподілу електропостачання”, – сказав чиновник.
За його словами, підприємство накопичило борг за електроенергію в розмірі 115 млн гривень. Разом з тим заборгованість з боку Центренерго перед гірниками Південнодонбаської-1 за відвантажене вугілля – 41,2 млн гривень.
Литвинов відзначив, що це питання на контролі і обробляється.
“Голова Донецької ОДА включився у вирішення цієї проблематики. Поінформовано уряд. Сьогодні вийшла постанова №255, яка забороняє відключати від електропостачання об’єкти критичної інфраструктури, в тому числі шахти, операторами системи розподілу постачальників електроенергії. Робимо все, щоб повернути шахту в роботу”, – підкреслив Литвинов.
В кінці березня стало відомо, що Кабмін виплатив 327 млн ​​гривень в якості погашення заборгованості із зарплати гірникам державних шахт. З ними розрахувалися за 2019-й і за лютий 2020 року.