Євросоюз вводить мита на низку товарів із США

Європейський Союз вводить тарифи на запальнички, гральні карти і меблеву фурнітуру з США у відповідь на розширення американських мит на імпорт сталі та алюмінію, введені президентом Дональдом Трампом 8 лютого 2020 року.

Про це повідомили в Європейській комісії в понеділок, 6 квітня.

У лютому США розширили штрафні санкції на імпорт сталі та алюмінію з інших країн, введені в 2018 році. Були введені додаткові митні збори на цілий перелік найменувань, у тому числі на цвяхи, скріпки, дріт і кабелі.

Перелік товарів є відносно обмеженим, так як мова йде про пропорційну відповідь США, заявили в Єврокомісії. Ця акція проводиться в повній відповідності із зобов’язаннями Євросоюзу у Світовій організації торгівлі (СОТ). Представник Єврокомісії підкреслив, що в умовах пандемії коронавірусу ЄС очікує від партнерів скасування несправедливих мит, в тому числі, на сталь і алюміній.

У червні 2018 року ЄС вже ввів 25-відсоткове мито на імпорт в обсязі 2,8 мільярда євро щодо цілого ряду товарів з США, включаючи мотоцикли Harley-Davidson, одяг Levi Strauss і віскі в якості відповіді на американські мита на сталь і алюміній.