За минулу добу бойовики 73 рази обстріляли українські позиції – штаб АТО

Ситуація у зоні проведення АТО залишається неспокійною, проте контрольованою. Минулої доби російські окупанти 73 рази застосовували зброю проти українських захисників, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найбільше, 38 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку. Заборонену Мінськими угодами артилерію 152 мм калібру противник застосував по позиціях у Троїцькому та Семігір’ю, під обстріли 122 мм калібром потрапили Луганське та Ленінське. На ділянці Торецьк — Авдіївка протягом доби ворог вів обстріли з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому та Луганському окупанти застосували БМП, поблизу Троїцького — танк.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 випадки ведення вогню супротивником. Зокрема, ще до світанку російські окупаційні війська з гаубічної артилерії 122 калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар’їнка, Павлопіль та Красногорівка потрапили під вогонь мінометів та гранатометів. По позиціях у Новотроїцькому та Широкиному противник застосував гранатомети та кулемети великого калібру. Поблизу Широкиного, Мар’їнки та Талаківки ворог задіяв бронетехніку. Ворожа ДРГ відкинута в районі Богданівки. Поблизу Новотроїцького активізувався снайпер.

На Луганському напрямку артилерійським вогнем 122 мм калібру противник накривав Новозванівку та Калинове-Попасне. По позиціях в Золотому ворожий вогонь відкривався з 120 мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Новоолександрівки, Новотроїцького, Попасної, Кримського та Золотого ворог відкривав здебільшого гранатометний вогонь. У Станиці Луганській збройні провокації тривали з застосуванням гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру, а у Новозванівці — стрілецької зброї.

Знову активізувалась повітряна розвідка противника, за добу зафіксовано сім прольотів БПЛА над позиціями українських військових.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.