Японія безкоштовно поставить ліки проти коронавірусу в 43 країни

Японія почне безкоштовну поставку в 43 країни препарату “Авіган”, також відомого під назвами “Фавіпіравір” і “Фавілавір”, в якості перспективного засобу для лікування пневмонії, що викликається новим типом коронавірусу.

Лікування коронавірусу - Японія безплатно поставить в 43 країни ...

Про це на прес-конференції в Токіо повідомив міністр закордонних справ Тосіміцу Мотегі.

“В ході телефонних переговорів з міністрами закордонних справ кожної країни з’ясувалося, що інтерес до “Авігану” великий. Ми отримали прохання про постачання “Авігана” майже від 80 країн по дипломатичних каналах. До сьогоднішнього дня ми домовилися про деталі поставки з 43 країнами. Але приступити до постачання зможемо незабаром після вихідних. Що стосується кількості, то так як мова йде про клінічні випробування, то в кожну країну буде направлено кількість, достатню для лікування 20 осіб, максимум 100″, – сказав міністр.

Ліки були розроблені для лікування грипу шість років тому. Однак потім при дослідах на тваринах були виявлені побічні явища при розвитку плода. В результаті він був виключений з застосування вагітними жінками і потрапив до списку препаратів, лікування якими можливе за особливим розпорядженням уряду в разі, якщо всі інші ліки не діють. Тим часом, китайські лікарі виявили його ефективність при лікуванні пневмонії, викликаної новим типом коронавірусної інфекції.

У березні в Японії почали проводити клінічні випробування на 80 пацієнтах, які заразилися новим типом коронавірусу, з легкими симптомами і без симптомів. Зараз в Японії є запас “Авігана”, достатній для лікування двох мільйонів чоловік.

За останніми даними, число виявлених випадків COVID-19 в Японії склало 15 278 осіб, включаючи 712 заразилися на круїзному судні Diamond Princess, яке стояло на карантині біля берегів Японії в лютому. У п’ятницю виявлено 261 нових випадків зараження. Від коронавірусу в Японії загинуло 490 осіб. Стан 332 осіб оцінюється як важкий. Одужали 4632 людини.