У Києві судитимуть поліцейських, які отримали від злочинців хабар за безперешкодне утримання борделю

У Києві судитимуть двох поліцейських, які отримали від злочинців 160 тис грн за безперешкодне утримання борделю.

Як повідомляє прес-служба ДБР, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох посадових осіб Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, столичної поліції.

Правоохоронці обвинувачуються в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за не вчинення нею в інтересах третіх осіб дій, з використанням службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що правоохоронці вимагали та одержали понад 160 тис грн хабара від осіб, які утримують місця розпусти, займаються сутенерством та залученням осіб до зайняття проституцією. За гроші правоохоронці обіцяли не реагувати на зазначені злочини. Хабар перераховувався кількома траншами на картковий рахунок.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.