Директор ФК “Оболонь-Бровар”: з деякими клубами попрацювали, щоб в Першій лізі футболу не було

Директор ФК “Оболонь-Бровар” Олександр Резніченко прокоментував рішення Ради ліг ПФЛ не догравати чемпіонат Першої ліги.

Спортдир «Оболони-Бровара»: «На дверях ПФЛ надо повесить замок и ...

Він вважає, що голосуванню передувала змова трьох клубів (Руху, Миная і Волині), які лідирують у першості.

«Ще до початку Ради ліг ПФЛ у мене був сценарій, як приблизно все має відбутися. Ще за день до загальних зборів я розумів, що більшість клубів проголосує, щоб футболу не було. Це була спланована акція. У мене складається враження, що з деякими клубами непогано попрацювали», – сказав Резніченко в ефірі каналу Футбол.

«Візьмемо клуби, що знаходяться в першій трійці. Рух проголосував «за» продовження чемпіонату, але вони голосували після того, як проголосували команди «проти». Уже було зрозуміло, що більшість голосів за продовження чемпіонату не буде. Рух зайняв таку дуже цікаву позицію – готові грати тільки повний чемпіонат. Було видно, що більшість голосів такий варіант не набере».

«Волинь зовсім утрималася. Аргументувала це так: мовляв, не затверджений медичний протокол, як командам себе вести, де ми знайдемо в роздягальні 10 квадратних метрів на людину, по три автобуси? І тому подібне. Тоді до Волині виникає інше питання: чому вони порушили постанову Кабміну про карантин? Вихід з карантину був дозволений з 12-го травня, а вони свої тренування почали на початку травня».

«Друге питання – відповідно до вимог Кабміну і рекомендацій медичного комітету УАФ всі клуби після виходу з карантину повинні були зробити ПЛР-тести. Волинь їх досі не зробила. У медкомітете УАФ досі немає про це інформації. Ще у мене з’явилася інформація, що Волинь днями провела спаринг з ПФК Львів. Де ж вони знайшли роздягальню з 10 квадратними метрами на людину?».

«Все складається так, що голосуванню передувала змова. І це була змова трьох команд, які були у верхній частині турнірної таблиці. Щоб завершити чемпіонат на тих місцях, які є зараз і які дають право вийти в УПЛ».

«Я Кополовцю (спортивний директор ФК Минай) сказав:« Ну, ти ж футболіст, ну як так? Чому ви голосуєте проти футболу? Минай все зводив до коронавірусу, мовляв, немає сенсу проводити (матчы – ред.), ризиковано, і тому подібне. Так, була інформація, що одна людина в них захворіла. Кополовець мені сказав, що ще двоє людей під підозрою. Я йому кажу: «А на Кубок з Динамо ви теж не будете грати? Він відповів, що вони просили перенести, але визнав, що грати будуть».

“Ну як так. Кубок вони грати готові, а в чемпіонаті – ні? Давайте, кажу Кополовцю, спрогнозуємо – ви виходите в фінал, який буде не скоро, ви не будете за цей час грати, тренуватися? Він сказав, що будуть тренуватися, а на спаринги їздити до Угорщини. І що він вже і з Ребровим домовився зіграти. Ось такий підхід. нефутбольний».

Нагадаємо, що шість клубів Першої ліги проголосували за догравання чемпіонату з регламентом в повному вигляді, вісім клубів проголосували проти, один клуб утримався.

Сьогодні Професійна футбольна ліга направила на адресу клубів опитувальник з варіантами обміну між УПЛ та Першої лігою. Клуби повинні відповісти до 27 травня.

Раніше, президент клубу  ФК “Інгулець” Олександр Поворознюк заявив, що збирається судитися з ПФЛ.

У свою чергу, ФК “Рух” звернувся до Комітету з етики і чесної гри УАФ з проханням дати оцінку висловлюванням президента Інгульця Олександра Поворознюка про те, що львівський клуб нібито впливав на клуби при голосуванні про завершення сезону у Першій лізі.