ЄСПЛ зобов’язав Росію виплатити 45 тисяч євро вдові вбитого поліцейськими

Росія повинна виплатити 45 тисяч євро компенсації моральної шкоди жительці Казані Інні Рамазановій, чоловіка якої вбили співробітники поліції.

Відповідний вердикт виніс Європейський суд з прав людини, йдеться в повідомленні прес-служби суду, опублікованому у вівторок, 26 травня.

Страсбурзький суд підтримав позивачку, яка заявляла про неефективність кримінального розслідування загибелі її чоловіка від кулі співробітника правоохоронних органів.

Згідно прес-релізу ЄСПЛ, проводячи в січні 2007 року операцію з арешту виробників марихуани, поліцейські смертельно поранили в загальному холі на поверсі житлового будинку в Казані сусіда підозрюваних. Влітку того ж року за результатами розслідування поліцейські були визнані винними у скоєнні злочину, а позивачі (вдова загиблого Інна Рамазанова та її мати) – потерпілими.

Однак два роки по тому суд виправдав співробітників поліції, визнавши на підставі експертного висновку, що вони діяли в порядку самооборони. У червні 2009 року Верховний суд Татарстану залишив в силі рішення нижчого суду, не підтримавши апеляцію, в якій позивачі вказували на протиріччя, що містилися в заявах поліції і в ув’язненні експерта.

Крім виплати 45 тисяч євро за моральну шкоду, Росія повинна відшкодувати Рамазанової витрати і витрати в розмірі 600 євро.