ВАКС збільшив суму застави для Микитася

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відправив екс-главу “Укрбуду” та народного депутата Максима Микитася під арешт. Також ВАКС збільшив суму застави до 100 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні Апеляційної палати ВАКС.

Повідомляється, що Апеляційна палата ВАКС повністю задовольнила клопотання прокурора і відправила Микитася під варту до 14 червня з можливістю внесення 100 млн грн застави.

Микитась підозрюється в організації схеми із заволодінням 82 млн гривень при махінаціях з квартирами для Національної гвардії. “Укрбуд” та НГУ уклали угоду про зведення на території колишньої військової частини на Печерську в Києві житлового будинку. НГУ повинна була отримати в ньому 50 квартир та 30 паркувальних місць. Замість цього в Нацгвардії вирішили обміняти житло і паркування в центрі на околицю міста. Різниця у вартості об’єктів склала 82 млн гривень.

Микитася підозрюють в організації схеми із заволодіння 82 млн грн на махінаціях із квартирами для Національної гвардії. Замість квартир і паркомісць на елітному Печерську, Нацгвардія та «Укрбуд» обміняли для військовослужбовців квартири на околиці Києва.

Наприкінці жовтня суд обрав екснардепу запобіжний захід у виді тримання під вартою із заставою у розмірі 80 млн, в разі внесення якої він був зобов’язаний в тому числі не спілкуватися з іншими фігурантами справи.