Науковці запропонували нову схему лікування коронавірусу

Науковці заявили, що знайшли нове поєднання ліків, яке допоможе одужати хворим на COVID-19, це комбінація антивірусного і протизапального препаратів.

За задумом дослідників, перший препарат зупинить розвиток інфекції, а другий не дасть розвинутися “цитокіновому шторму” – небезпечної для організму імунної реакції.

Фахівці з Медичного коледжу імені Альберта Ейнштейна вже розпочали випробувань нової схеми лікування COVID-19. Йдеться про комбінацію антивірусного препарату Ремдесівір і протизапального Баріцітініб.

Про це йдеться в науковій статті, яку опублікував Science Daily, пише 24 канал.

Кілька місяців тому команда однією з перших приступила до досліджень ефективності внутрішньовенних ін’єкцій Ремдесівіру для боротьби з ускладненнями на занедужанням внаслідок COVID-19. Пацієнти, які отримували комбінацію цих препаратів, видужували на чотири дні раніше тих, хто отримував плацебо. Тепер дослідники ще раз перевірять, чи можна поліпшити результати поєднанням Ремдесівіру з Баріцітінібом – препаратом, який зазвичай використовується для лікування ревматоїдного артриту.

Вчені сподіваються, що така комбінація не тільки сповільнить розмноження вірусу, а й зупинить розвиток “цитокінового шторму” – надмірної реакції імунної системи на інфекцію. Учасники випробувань пройдуть десятиденний курс внутрішньовенних ін’єкцій Ремдесівіру. Далі частині з них призначать приймати впродовж двох тижнів Баріцітініб, інші учасники прийматимуть плацебо. Якщо комбінація двох препаратів покаже себе успішною, вона може стати новим стандартом для лікування COVID-19.