Офіс генпрокурора зобов’язали відкрити справу за заявою Верланова

Печерський районний суд Києва задовольнив заяву екс-глави Державної податкової служби Сергія Верланова і зобов’язав Офіс генпрокурора зареєструвати кримінальне провадження про завідомо неправдиве повідомлення про злочин, зроблене колишнім міністром фінансів Ігорем Уманським.

Про це йдеться в ухвалі суду від 21 травня, яке було опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень 28 травня.

Верланов подав в Офіс генпрокурора заяву з проханням зареєструвати кримінальне провадження за фактом неправдивого повідомлення екс-міністра фінансів. Уманський, зокрема, стверджував, що ДПС при Верланове влаштовувала “корупційні скрутки з ПДВ”, що призводило до щомісячних втрат держбюджету на суму до 5 млрд грн.

За словами екс-глави ДПС, Уманський не надав вагомих фактів і доказів корупції в податковій.

“Там немає ніяких фактів. Це роздруківки А4, які фактично говорять про те, що хтось щось кудись не доплачує. Я абсолютно переконаний, що ми на тимчасової слідчої комісії в наступні шість місяців розкладемо це на атоми і поставимо крапку в цій справі”, – додав він.

Верланов вважає, що його звільнення було виключно політичним рішенням, він також оскаржує в суді.

Кабінет Міністрів України 24 квітня звільнив Верланова з посади начальника Державної податкової служби. На відставці наполягав Уманський. 24 квітня у Верховній Раді була створена слідча комісія для вивчення фактів, викладених Уманським.