На Рівненщині викрили на хабарі інспектора податкової служби

У Рівненській області на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди викрито головного державного ревізора-інспектора податкової служби області.

Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури.

“За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, 30.05.2020 виявлено факт вимагання та одержання головним державним ревізором-інспектором одного з управлінь Головного управління державної податкової служби у Рівненській області неправомірної вигоди, за вчинення дій з використанням службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України)”, – йдеться в повідомлені.

Згідно даних досудового розслідування вказаний посадовець вимагав та одержав від суб’єкта господарювання неправомірну вигоду в розмірі 400 доларів США та 5400 грн за непроведення відносно нього перевірки у сфері обігу підакцизних товарів та невтручання у подальшу підприємницьку діяльність.

Останнього було затримано правоохоронцями безпосередньо після одержання неправомірної вигоди на території Дубровицького району Рівненської області.

За результатами проведення обшуку в автомобілі, яким керував посадовець, було виявлено та вилучено загалом грошові кошти в сумі 1870 доларів США та 1500 грн, у тому числі предмет неправомірної вигоди.

Крім того, правоохоронцями проведено у встановленому порядку обшук на робочому місці інспектора.

“Наразі у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі дії, особу затримано в порядку ст. 208 КПК України та вирішується питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні відповідного кримінального правопорушення”, – зазначили в прокуратурі.