У Києві відбувся 28-й благодійний «Пробіг під каштанами»

У Києві в онлайн-форматі відбувся 28-й благодійний «Пробіг під каштанами».

Як повідомила прес-служба Київського міського голови Віталія Кличка, мер столиці також взяв участь у щорічному «Пробігу під каштанами».

Цього року, через обмеження, марафон відбувся в онлайн-форматі. Дистанцію в 5 кілометрів бігли 10 киян, яких організатори обрали амбасадорами столиці.

«Стартували учасники від пам’ятника засновникам міста – Кию, Щеку, Хориву та сестрі їх Либідь. І фінішували на Поштовій площі біля скульптурної композиції малюків, що пускають кораблики», – йдеться у повідомленні.

Таким чином кілька тисяч учасників долучились до пробігу в онлайн-режимі.

«В цей час тривав збір благодійних коштів для допомоги лікарням. Зокрема – Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Всі бажаючі могли зареєструватися на сайті благодійного фонду «Пробіг під каштанами» та зробити свій внесок», – йдеться у повідомленні.

Забіг тривав 35 хвилин. За цей час зареєструвалося більше 3 тис. 700 учасників. Організаторам вдалося зібрати понад 370 тис. грн. Втім, внесок – 100 гривень – можна зробити і після закінчення пробігу.

За кошти ж, які були зібрані під час пробігу минулого року, організатори придбали для Центру дитячої кардіології життєво необхідний наркозо-дихальний апарат вартістю 1 млн 300 тис. грн.