Протестуючі почали прориватися до Білого дому

У Вашингтоні другий день поспіль протестуючі проводять акції біля Білого дому.

Причому після того, як напередодні натовп намагався перекинути металеві загородження біля резиденції президента США і побив кількох співробітників Секретної служби, сьогодні поліція, а також Національна гвардія намагаються стримати протестуючих в кварталах, прилеглих до Білого дому.

Учасники протестів закидають поліцію пляшками і дорожніми знаками, правоохоронці у відповідь застосовують сльозогінний газ. Радикали також підпалюють автомобілі та сміттєві баки, б’ють шибки у вікнах і вітринах.

У 25 містах США в 16 штатах були введені режими комендантської години в зв’язку з заворушеннями.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, Байден підтримав протести в США.

Раніше, Генпрокурор Барр заявив, що протестами в США керують «сторонні радикали і агітатори».

Біля будівлі Білого дому у Вашингтоні в ніч на 30 травня відбулися зіткнення пікетників з співробітниками Секретної служби США.

У США четвертий день поспіль тривають заворушення, що почалися після смерті афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі. Він постраждав під час затримання і пізніше помер в лікарні. На відеозаписі, який зняв очевидець, видно, як поліцейський протягом декількох хвилин душить коліном лежачого на асфальті беззбройного чоловіка. Після того, що сталося всi чотири поліцейських, які брали участь у затриманні Флойда, були звільнені. Одному з них, Дереку Шовіну, пред’явлені звинувачення в ненавмисному вбивстві, він затриманий.

Незважаючи на арешт поліцейського, заворушення продовжилися. Спочатку протестували тільки жителі Міннеаполіса, але в п’ятницю їх підтримали інші великі міста.