Аваков: суд заочно відправив під варту підозрюваного в справі про перестрілку в Броварах

Броварський районний суд Київської області заочно відправив під варту підозрюваного в справі про перестрілку в Броварах, двом особам, які співробітничали зі слідством, суд визначив домашній арешт.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Тільки що суд прийняв рішення про запобіжний захід ще по трьом фігурантам справи: – знаходиться в розшуку – утримання під вартою без застави (заочно); двом іншим визначений домашній арешт через визнання провини, співпраці зі слідством і свідчень, які підтверджують створення організованої групи з метою здійснення протиправних дій”, – написав Аваков у своєму мікроблозі Твіттер.

Також він повідомив, що “це показання підкріплює позицію слідства”.

Як повідомлялося, Броварський районний суд Київської області відправив під варту 20 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах.

29 травня вранці в Броварах відбувся конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками. За інформацією заступника голови МВС Антона Геращенка, три учасники перестрілки отримали поранення з травматичної зброї.

Спочатку повідомлялося про 11 затриманих. На території Київської області введено план-перехоплення через перестрілки. Пізніше з’явилася інформація про затримання у Вінницькій і Житомирській області ще 10 осіб, причетних до конфлікту.

Слідчі за даним фактом почали три кримінальні справи: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї, умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю.

Пізніше дії учасників конфлікту були додатково кваліфіковані правоохоронцями як замах на вбивство двох і більше осіб.

Пізніше Аваков у відеозверненні заявив про 28 затриманих учасників стрілянини, а також 22 висунутих підозри. За його словами, було вилучено 16 одиниць зброї.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко 30 травня заявив, що правоохоронці визначили понад 60 учасників стрілянини в м.Бровари Київської області, включаючи замовників.