Міністри закордонних справ Німеччини і Франції критикують надто великий політичний вплив олігархів на українську політику

Міністри закордонних справ Німеччини і Франції різко критикують надто великий політичний вплив олігархів на українську політику. У корупції Штайнмаєр і Еро вбачають загрозу злагоді у суспільстві.

Про це повідомляє видання “DW”

Із закликом до негайних реформ і рішучої боротьби з корупцією до представників української влади Франк-Вальтер Штайнмаєр і Жан-Марк Еро звернулися у своїй статті “Київ має діяти”, що вийшла друком у німецькому виданні Frankfurter Allgemeine Zeitung у понеділок, 22 лютого.
Цього дня французький і німецький міністри відбувають до Києва, де проведуть зустрічі з президентом Порошенком, прем’єр-міністром Яценюком та лідерами фракцій Верховної Ради.

Позапланова поїздка провідних європейських дипломатів викликана політичною кризою в Україні.

Штайнмаєр і Еро закликають українську владу до негайних реформ у державному секторі. При цьому дипломати вказують на необхідність обмежити політичний вплив олігархів.

“Дехто, користуючись відсутністю дієвих антимонопольних правил, накопичив величезну економічну вагу і безсовісно використовує її для впливу на політику”, – наголошують у своїй статті глави МЗС Франції і Німеччини.

Дипломати застерігають, що тяжкі звинувачення у всюдисущій корупції становлять загрозу для злагоди в українському суспільстві.

“Вирішувати ці проблеми – означає лишатися вірним духу Майдану, який два роки тому проявився настільки вражаюче”, – йдеться у статті Штайнмаєра і Еро.

Водночас міністри вказують на значний поступ у реформах, зокрема, в енергетичному секторі, у банківській сфері і в поліції. Дипломати закликають “не зупинятися на півдороги” і подолати для продовження курсу реформ політичні розбіжності.

“Хто сильний і єдиний всередині країни, той краще може протистояти зовнішнім загрозам”, – підкреслюють Штайнмаєр і Еро, вказуючи на безпрецедентні загрози суверенітету України.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.