Суд заарештував акції і майно Одеського НПЗ

Приморський районний суд Одеси заарештував майно та акції Одеського нафтопереробного заводу за позовом прокуратури і заяви державної компанії Укртранснафтопродукт, якої раніше було передано в управління все рухоме майно НПЗ.

Про це йдеться в рішеннях суду від 19 січня.

Арешт на майно накладено “з метою забезпечення можливої ​​конфіскації майна, спеціальної конфіскації” а також “належного зберігання арештованого майна нафтопродуктів” – йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Приморський суд дозволив передачу Укртранснафтопродукт майна Одеського НПЗ ще в листопаді минулого року.

У той же час, як наголошується в рішенні, посадові особи заводу відмовилися виконувати рішення суду і покинули його територію без передачі майна за актом опису. Після цього Укртранснафтопродукт в односторонньому порядку склав акти опису, оцінки та передачі майна.

Крім арешту майна, Приморський районний суд Одеси заарештував 99,6% акцій заводу, що належать кіпрській Empson Limited. Кінцевим бенефіціаром цієї компанії є Сергій Курченко. Арешт акцій також аргументується “можливою конфіскацією майна або спеціальної конфіскацією”.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року голова Укртранснафтопродукту Олександр Горбунов після проведення інвентаризації обіцяв завантажити Одеський НПЗ нафтою і відновити його роботу.

Раніше, в травні 2015 року Генеральна прокуратура відкрила справу за фактом незаконної реалізації палива, яке зберігалося на НПЗ після втечі Сергія Курченко в Росії.

У злочині підозрюються службові особи Укртранснафтопродукту, які за версією слідства, завдали матеріальних збитків на загальну суму 341,2 млн гривень. Глава Укртранснафтопродукту Олександр Горбунов більше 15 років пропрацював на різних посадах в компаніях групи Фактор, що належить Сергію Тищенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.