Джемілєв: Кримськотатарський народ уже два роки зазнає переслідування та репресії з боку Росії

Меджліс заявляє про систематичні порушення прав людини, переслідування і репресії проти кримських татар у тимчасово окупованому Росією Криму.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв з нагоди другої річниці спротиву кримськотатарського народу російській окупації.

«Рівно 2 роки тому, 26 лютого 2014 року, з ініціативи Меджлісу кримськотатарського народу біля стін кримського парламенту був скликаний багатотисячний мітинг для недопущення прийняття Верховною Радою Криму рішень, спрямованих на порушення територіальної цілісності і державних кордонів України», – зауважив він.

«Тоді прихильникам суверенітету України – кримським татарам та жителям Криму інших національностей – протистояли активісти партії «Русское единство» і загони так званої «самооборони», проте учасникам мирного мітингу вдалося запобігти проведенню позачергової сесії парламенту», – нагадав Джемілєв.

«Однак на наступний день, близько 4-ї години ранку 27 лютого 2014 року, Верховна Рада і Рада міністрів Криму були захоплені озброєними людьми в масках без розпізнавальних знаків. На півострові почалися події, наслідки яких кардинально змінили усталений і звичний для всіх жителів Криму політичний, правовий та економічний уклад життя», – зауважив Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу.

«Ці події донині супроводжуються систематичними порушеннями прав людини, зокрема, Меджліс кримськотатарського народу змушений констатувати про переслідування і репресії щодо корінного народу Криму – кримських татар», – наголосив Джемілєв.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.