Українці можуть оформити субсидію на орендоване житло – міністр соцполітики

Українці, які раніше не отримали субсидію через відсутність прописки, можуть отримати її, надавши договір оренди житла, на яке оформляється субсидія.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на очільника відомства Андрія Реву.

«Якщо людина не змогла оформити субсидію через відсутність прописки у даному житлі, але там проживає і оплачує рахунки за тепло, газ, світло і воду, держава забезпечила їй можливість скористатися безповоротної допомогою на підставі договору оренди житла», – цитує Реву прес служба.

При цьому міністр зазначив, що рішенням уряду не визначено жорсткі вимоги до такого документа. Договір не потрібно засвічувати нотаріально, достатньо лише двох підписів – власника житла і орендаря. Такий документ є офіційним підтвердженням права людини на субсидію і має враховуватися місцевими органами соціального захисту населення на користь сім`ї.

Як відомо, домогосподарства, які отримують субсидію, у разі зміни кількості зареєстрованих мешканців, зобов`язані протягом місяця повідомляти про це в органи соціального захисту населення, інакше субсидія буде їм призупинена на час перерахунку розміру субсидії, виходячи з нових даних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.