Шевчович: Єврокомісія готова знову виступити посередником на газових переговорах між Києвом і Москвою

Віце-президент з питань Енергетичного Союзу Європейської комісії Марош Шевчович заявляє про готовність Єврокомісії знову бути третьою стороною в газових переговорах між Києвом і Москвою.

Про це він повідомив “УНІАН” перед майбутнім візитом до України, який відбудеться 1 березня.

«Європейська комісія готова знову виступити як посередник у тристоронніх переговорах щодо газу. В даний час ми вивчаємо можливості», – позначив Шевчович позицію ЄК.

Говорячи про свою участь на конференції «Український Енергетичний форум», віце-президент повідомив, що має намір закликати до продовження розпочатих реформ в енергетичному секторі.

«Зокрема, до прийняття і виконання запізнілого енергетичного законодавства (закон про регулятора, електроенергію та енергоефективність), підтримки імпульсу у реформуванні газового сектору, розукрупненню «Нафтогазу», необхідності прозорого проведення торгів та приватизації державних компаній», – деталізував він.

Відповідаючи на питання, чи оцінювала Європейська комісія можливості для України бути повністю незалежною від російського газу, Шевчович звернувся до практики Євросоюзу, який проводить, як це передбачено в рамковій стратегії Енергетичного союзу від лютого 2015 року, стратегію диверсифікації, як із точки зору джерел, так і з точки зору маршрутів.

«Політика, сфокусована на енергоефективності, регулюванні попиту і правил внутрішнього ринку, має також сприяти і енергетичній безпеці. Я вважаю, що це також добра модель і стратегія для України», – переконаний віце-президент ЄК.

Нагадаємо, 1 березня до України приїде Єврокомісар з енергетики Марош Шефчович

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.