Суд призначив нового суддю до складу колегії з розгляду справи “діамантових прокурорів» і переніс засідання на 12 жовтня

Голосіївський районний суд Києва призначив нового суддю до складу колегії суддів, яка розглядає справу за обвинуваченням у хабарництві екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна та колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Згідно з повідомленням секретаря суду, електронна система розподілу справ визначила замість судді Іларіона Рудика, який заявив про самовідвід, суддю Олександра Бойка.

Однак через те, що Бойко сьогодні зайнятий в іншому судовому засіданні та потребує час на ознайомлення з матеріалами справи, в засіданні у справі «діамантових прокурорів» оголошено перерву до 16.00 12 жовтня.

Як відомо, сьогодні, 5 жовтня, на початку судового засідання у справі «діамантових прокурорів» головуючий суддя Дмитро Валігура поінформував, що у складі колегії зроблено заміну у зв’язку з тим, що суддя Наталія Дроздова пішла у відставку, а замість неї електронна система розподілу справ призначила суддю Іларіона Рудика.

Водночас суддя Рудик заявив про самовідвід, який був прийнятий судом.

Довідка: колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і екс-першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна затримали 5 липня 2015 року за отримання хабара в розмірі 3 млн 150 тис. грн.

Також під час обшуків у Шапакіна було вилучено 400 тис. дол., а у Корнійця – значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашнікова.
4 січня Генеральна прокуратура передала провадження стосовно так званих ”діамантових прокурорів” в суд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.