ВР прийняла за основу закон про освіту

За відповідний проект Закону України про освіту (доопрацьований), реєстр. № 3491-д проголосували 277 депутатів.

Перший заступник Голови з питань освіти, народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський виступаючи з парламентської трибуни розповів, що метою запропонованого законопроекту є створення та запровадження дієвого механізму реалізації, охорони та захисту конституційного права людини на освіту відповідно до природних та індивідуальних освітніх потреб особистості, а також забезпечення законодавчих гарантій підвищення інвестиційної привабливості системи освіти, спрямованих на економічне зростання і культурний розвиток країни в цілому.

В свою чергу, народний депутат з фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Микола Фролов сказав, що даний законопроект дозволить належним чином забезпечити фінансування системи освіти.

«Ми повинні подбати за те, щоб наша освіта в найближчі 10 років була забезпечена фінансуванням. Цей законопроект є принципово новим порівняно з тим, що діє в найближчі 15 років, він направлений на інноваційні технології, на загальне впорядкування всієї нашої системи освіти. Ми повинні прийняти в першому читанні закон, щоб запустити прогресивний процес розвитку освіти», – сказав Фролов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.