НБУ проведе в Парламенті «фінансовий день»

18 січня в Національному банку України відбулося перше в цьому році засідання Цільової команди реформ фінансового сектора (ЦКР) за участю Голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

На засіданні було прийнято рішення ініціювати у Верховній Раді України фінансовий день, на який будуть винесені законопроекти, важливі для подальшого реформування фінансового сектора країни, передає прес-служба НБУ.

Як повідомили в прес-службі, Національний банк на засіданні також представляли заступник Глави Владислав Рашкован, директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова і директор Управління стратегії та реформування банківської системи Михайло Видякін.

Засідання ЦКР було присвячено обговоренню питань реформ небанківського ринку, а саме пенсійної реформи, реформи страхового ринку, а також реформи по очищенню ринку цінних паперів.

Представники Національної комісії, що здійснюють державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку розповіли про плани на 2016 рік.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва зазначила, що пріоритетом обох комісій на 2016 рік має стати очищення ринку і досягнення його прозорості.

«Національний банк вже пройшов цей шлях, тому готовий надавати всебічну допомогу як в очищенні ринку, так і у виявленні реальних власників фінансових компаній», – зазначила Голова НБУ.

Валерія Гонтарєва і Владислав Рашкован поділилися досвідом Національного банку по очищенню банківського сектора і ще раз окреслили основні етапи реформування банківського ринку, у тому числі плани щодо підвищення кооперації та обміну досвідом та інформацією між регуляторами з реалізації консолідованого нагляду на фінансовому ринку.

Команда ЦКР прийняла рішення ініціювати у Верховній Раді України фінансовий день, на який будуть винесені законопроекти, важливі для подальшого реформування фінансового сектора України.

Джерело: прес-служба НБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.