Посол США: Вибори на Донбасі відбудуться після виконання безпекових умов

Розведення сил і засобів сторін збройного конфлікту на Донбасі сприятиме забезпеченню безпеки, що є першочерговою умовою для проведення виборів на Донбасі.

Про це в інтерв`ю Радіо Свобода заявила посол США в Україні Марі Йованович.

”Наша позиція чітка: спочатку у вас має бути безпека, щоб провести вибори. Як інакше провести вибори, якщо немає гарантій безпеки. Як ми бачимо, домовленості про режим припинення вогню, які повинні були б діяти останні два роки, не дотримуються. Останні домовленості щодо режиму тиші також порушуються. Тому важливо, щоб безпека була стабільною”, – зазначила дипломат.

”Для цього, зокрема, треба вибудувати впевненість. У цьому контексті варто згадати домовленості щодо розведення сил і засобів на трьох ділянках на лінії зіткнення. Я знаю, що це дуже дискусійне питання в Україні, але якщо є можливість відвести сили один від одного, то менше шансів, що вони зіткнуться в бою. Це один із першочергових кроків, на мій погляд, як для населення, так і для всього політичного процесу – затвердити безпеку”, – зазначила Йованович.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петровського, Золотого і Станиці Луганської.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.