Президент Сербії Томіслав Ніколич підписав указ про розпуск парламенту

Позачергові парламентські вибори призначено на 24 квітня.

«Прийшов час провести повторну перевірку реформ, які відчутні для багатьох громадян», – наводить слова сербського президента агентство «Reuters».

Раніше уряд Сербії звернувся до президента країни Томіслава Ніколича для того, щоб він розпустив парламент і призначив дострокові вибори. Так уряд Сербії відреагував на висловлювання прем’єра країни Олександра Вучича про необхідність у новому мандаті на проведення реформ і завершення переговорів про вступ до ЄС.

У січні прем’єр-міністр Сербії Олександр Вучич заявив про проведення в країні дострокових парламентських виборів. За словами прем’єра, в разі перемоги на виборах його партія повинна використовувати новий чотирирічний термін для завершення необхідних для вступу в ЄС реформ.

Сербська «Прогресивна партія», яку очолює Вучич, виграла парламентські вибори 2014 року. Через рік після голосування ця політсила, як і раніше, зберігає високий рейтинг. Оглядачі пов’язують рішення Вучича зі спробою якомога довше втримати владу. Чергові парламентські вибори повинні були відбутися в Сербії 2018 року.

Інформаційне агентство “Центр новин”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.