НАБУ розслідує близько 20 справ про корупцію у виконавчій владі – Холодницький

Національне антикорупційне бюро розслідує близько 20 справ, пов’язаних із корупцією у виконавчій гілці влади.

Про це повідомив Заступник генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв’ю Deutsche Welle.

“На даний час у нас є деякі провадження, їх близько двадцяти, які пов’язані з корупцією у виконавчій гілці влади. Ми не можемо зараз наперед стверджувати про наявність підстав для пред’явлення підозр тим чи іншим членам Кабміну. Але слідство триває, триває збір документів, збір доказів. Який займає багато часу і зусиль, але який триває”, – розповів він, відповідаючи на питання про звинувачення в корупції прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Холодницький також повідомив, що станом на 1 березня до суду направлено три обвинувальних акти: відносно суддів, які були викриті в грудні і справа відносно керівника однієї з державних установ, який обвинувачується у розтраті коштів на суму 14 мільйонів гривень. До кінця тижня планується направити до суду ще близько п’яти проваджень.

Відповідаючи на питання про хід розслідування справ проти депутатів Ігоря Кононенка, Сергія Пашинського і Миколи Мартиненка, Холодницький повідомив, що слідство у всіх цих провадженнях триває і поки що підозр нікому не оголошено.

“Триває стадія збору доказової бази, оскільки статус народного депутата передбачає надання дозволу Верховної Ради щодо притягнення до кримінальної відповідальності. Там трохи ускладнений процес, тому швидкого результату чекати не варто, оскільки це неможливо. Такі справи, де є системна корупція, де задіяні офшори, тіньові схеми, потребують часу і значних зусиль і, зокрема, допомоги міжнародних партнерів”, – наголосив він.

Раніше глава НАБУ Артем Ситник заявив, що Генпрокуратура затягує передачу їм інформації у справах згаданих депутатів.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.