Вищий спеціалізований суд визначить підсудність справи “діамантових прокурорів”

У вівторок, 19 січня, Апеляційний суд Києва задовольнив клопотання голови Печерського суду Києва Руслана Козлова у кримінальній справі обвинувачених у хабарництві колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна і громадянина Валерія Гібаленко, і прийняв рішення звернутися до Вищого спеціалізованого суду України з поданням на визначення підсудності справи.

1452006687-1326-korniets-petrunenko-advokat“Колегія суддів ухвалила: подання голови Печерського суду Києва задовольнити і звернутися до Вищого спеціалізованого суду України з поданням на визначення підсудності справи” – сказав головуючий суддя.

Нагадаємо, 5 липня в Києві були затримані перший заступник Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакіна і зампрокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. При обшуку в них були знайдені близько $ 500 000 і 35 пакетів з діамантами.

7 липня суд виніс рішення про їх арешт на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3200000 грн. 8 липня суд випустив підозрюваних під заставу.

16 липня генпрокурор Віктор Шокін звільнив Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна із займаних посад.

21 жовтня Генеральна прокуратура України висунула пану Корнійцю нову підозру в незаконному зберіганні зброї, купівлі засобів прослуховування, здирництві, “рекеті”. 22 жовтня суд визначив для нього заставу в майже 3,5 млн.грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.