НАБУ взялось за депозити сина і невістки Гонтаревої

Детективи Національного антикорупційного бюро розпочали розслідування відносно голови НБУ Валерії Гонтаревої, через депозит її сина в Дельта Банку.

Про це, з посиланням на ухвалу Солом’янського районного суду повідомив портал “Finbalance”.

Як зазначається у заяві, керівництво НБУ, зловживаючи службовим становищем, інформувало членів родини щодо фінансового стану ПАТ “Дельта Банк”, що надало їм можливість зняти грошові кошти з депозитних рахунків на суму близько 12,5 млн. грн.

Зокрема, в інтерв`ю веб-сайту “Hubs” 27 березня 2015 року Голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що у її старшого сина був розміщений депозит в ПАТ “Дельта Банк” на суму 800 тисяч грн.

“Це був депозит мого старшого сина. Йому дідусь заповів квартиру, він її продав і отримані гроші – 800 тисяч гривень поклав на депозит в “Дельта Банк” на рік. Рік минув, коли банк уже не повертав вклади, тому він його так і не забрав. Фонд гарантування вкладів виплатить йому 200 тисяч гривень – решта пропаде”, – заявила вона виданню.

В ухвалі суду наводиться копія банківської виписки рахунку сина Гонтаревої, згідно з якою 09 лютого 2015 на зазначений рахунок була перерахована сума депозитного вкладу у розмірі 800 тис грн, яку він зняв з рахунку 10 лютого.

Прес-служба НБУ спростувала інформацію про зняття сином Гонтаревої депозиту в ліквідованому ПАТ “Дельта Банк” перед введенням тимчасової адміністрації. На підтвердження вони надали копію квитанції, яка доводить, що він отримав 200 тисяч грн з ФГВФО. Разом з тим, в ухвалі наводиться копія виписки дружини сина Гонтаревої за операціями по картковому рахунку з 2 лютого 2015 до 27 любого 2015. Виписка свідчить що 10 лютого 2015 року син глави НБУ перерахував на рахунок дружини 300 тис грн.

Крім того, дружина сина Гонтаревої 11 та 12 лютого 2015 перерахувала суми у 149,9 тис грн., 50 тис грн. та 50 тис грн. невідомим отримувачам. Нагадаємо, 30.10.2014  НБУ відніс “Дельта Банк” до категорії проблемних що передбачає заборону проведення будь яких операцій за чинними договорами. “Описане може свідчити про дроблення вкладів у банку з метою отримання повного відшкодування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що ймовірно призвело до збільшення обсягу зобов`язань Фонду на 100 тисяч грн”, – зазначається в судовій ухвалі.

В судовій ухвалі зазначається, що розслідування розпочалося на підставі заяви Голови Правління ГО “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна. Суд частково задовольнив позов НАБУ і надав детективам тимчасовий доступ до оригіналів депозитних договорів та банківських виписок сина Гонтаревої.

Джерело: http://expres.ua/news/2016/01/19/169559-nabu-vzyalos-depozyty-syna-nevistky-gontarevoyi

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.